۹ مرحله آموزش تندخوانی

راهکار تندخوانی

زمانی که راهکار تندخوانی را بیاموزیم، مطالعه ما چگونه می‌شود ؟

تصور کنید شروع کرده‌اید به کتاب خواندن و همچنان که کتاب‌ها را سریع می‌خوانید درک بالایی هم دارید. از اینکه تند‌خوان هستید به خودتان افتخار می‌کنید.

همچنین تصور کنید که محصل هستید و در زمان امتحان‌ها فقط حدود یک یا دو ساعت دروس را مرور می‌کنید و آمادگی کامل را برای امتحان دادن بدست می‌آورید.

 

تندخوانی واقعی با درک بالای هشتاد درصد چطور اتفاق اتفاق می‌افتد ؟

تند‌خوانی زمانی واقعی و خوب است که ما حتما درک بالایی داشته باشیم و‌گر‌نه که تند خوانی محصوب نمی‌شود.

برای رسیدن به مهارت تند‌خوانی باید یک سری عادت‌های غلط را کنار بگذاریم. همچنین یک سری مهارت جدید و عادت جدید را در خودمان ایجاد کنیم.

این عادت ها به روش مطالعه ما و عظلاتی که در مطالعه مؤثر هستند و همچنین عملکرد مغز، ارتباط دارد.

تند خوانی
با عبارت خوانی راهکار تند خوانی

عبارت خوانی کنیم :

ما خواندن و نوشتن را با کلمه خوانی یاد گرفته ایم . در زمانی که وارد مدرسه شدیم سال اول ابتدایی با واژه واژه خواندن با سواد شدیم.

بابا – نان – داد . او – با – اسب – آمد . یادتان می‌آید ؟   این روش خواندن برای باسواد شدن بود و برای سال‌های اولیه تحصیل که حجم کتاب ها هم بسیار کم بود.

اما بعد از آنکه خواندن و نوشتن یاد گرفتیم باید بتوانیم با یک نگاه حد‌اقل نصف یک خط کتاب را بخوانیم تا به مهارت تند‌خوانی دست پیدا کنیم.

تندخوانی و تقویت حافظه
با چشم خوانی در تندخوانی ۹ راهکار تند خوانی

با چشم بخوانیم :

زمانی که ما با چشم می‌خوانیم، سریع‌ترین مسیر را برای خواندن و درک کردن انتخاب کرده ایم. ما می‌توانیم بلند بلند یا حتی با زمزمه شروع کنیم به خواندن اما این کار یک مسیر دیگر را تا درک کردن اضافه می‌کند که نیازی نیست.

زمانی که مطالب کتاب را با زبان بازگو می‌کنیم داریم اطلاعات را با چشم‌مان می‌بینیم و بعد از آن از گوشمان می‌شنویم و سپس به مغز ما انتقال پیدا میکند و درک می‌شوند.

در حالی که نیازی به بلند خواندن نیست . چشم بهترین مسیر برای یاد‌گیری است.

تندخوانی و تقویت حافظه
راهکار تند خوانی

درون خوانی نداشته باشیم :

بسیار در کارگاه های تند خوانی اتفاق افتاده است که افراد شروع می‌کنند به مطالعه و بعد از این که سعی می‌کنند عبارت خوانی کنند و با چشم مطالعه کنند به مسئله دیگری بر می‌خورند. این مسئله: چرا وقتی میخوانم یک چیزی در مغزم هم دوباره می‌خواند!؟

بله این از عادات نا مناسب برای مطالعه است که باعث می‌شود کند‌خوانی اتفاق بیفتد. گویا هر متنی را دو بار می‌خوانیم.  این عادت هم زمانی به‌وجود می‌آید که ما داریم خواندن و نوشتن یاد می‌گیریم.

سعی کنید متن زیر را سریع بخوانید : سریع سریع !   ۱ – ۲ – ۳   شروع :

«در داشنگاه کبمریج انگلتسان تقحیقی روی روش خوانده شدن کملات در مغز اجنام شده است که مخشص می کند که مغز انسان تهنا حروف اتبدا و اتنهای کلمات را پدرازش کرده و کمله را می خاوند. به هیمن دلیل است که با وجود به هم ریتخگی این نوتشه شما تواسنتید آن را بخاونید.»

بسیار خوب . حال برگردید و یک بار دیگر متن را با سرعت پایین بخوانید.  تعجب کردید !!؟  درست است . متن غلط های املایی زیادی داشت اما این مغز ما است که یاد می‌گیرد، نه تحلیل ما که به یادگیری منتج می‌شود.

پس وسواس را کنار بگذاریم و شروع کنیم به این که سریع بخوانیم تا تند‌خوانی اتفاق بیفتد.

راهکار تندخوانی
راهکار تندخوانی حوزه دیدمان را افزایش دهیم

حوزه دید‌مان را افزایش دهیم :

سؤال: در زمان رانندگی می‌توانید بدون این‌که سرتان را یا چشم تان را بچرخانید، تابلو‌های کنار جاده را ببینید ؟

بله . زمانی که ما بتوانیم حوزه دید بالایی داشته باشیم می‌توانیم با یک نگاه کلمات بیشتری را بخوانیم . زمانی که چشم ما کلمه به کلمه پرش می‌کند تا بتواند کلمات را بخواند دچار خستگی می‌شود.

اما زمانی که با یک نگاه بتوانیم ۵ یا ۶ کلمه را ببینیم می‌توانیم با پرش دید کمتری نگاه کنیم و به پیش برویم. برای افزایش حوزه دید سعی کنیم کلمه وسط خط کتاب را ببینیم و بدون پرش و چرخاندن چشم کلمات کناری هم بخوانیم.

حال متوجه شدیم که یکی از علت های خستگی و خواب‌آلوده شدن در هنگام مطالعه به چه علت است .

راهکار تندخوانی
حواسمان به خطهای کتاب باشد زاهکار تندخوانی

حواس‌مان به خط های کتاب باشد :

بسیار هستند که در هنگام مطالعه، خطی که مطالعه می‌کردند را گم می‌کنند و این باعث می‌شود از سرعت مطالعه ما کاسته شود.

ما می‌توانیم با این تمرین که یک راهنما مانند انگشت دست داشته باشیم تا خط کتاب را گم نکنیم، یاد بگیریم که خط های کتاب را به ترتیب پیش ببریم تا به مطالعه مطلوب و سریع برسیم .

راهکار تند خوانی - چشم مان به عقب نرود
راهکار تند خوانی – چشم مان به عقب نرود

چشم‌مان به عقب نرود :

زمانی که در هنگام مطالعه به طور غیر ارادی چشم به عقب برگردد کند‌خوانی اتفاق می‌افتد . قصد ما تند خوان شدن و مثلا، خواندن صد صفحه از یک کتاب معمولی در یک ساعت است.

اما زمانی که وسواس می‌کنیم، چشم ما هم یاد گرفته است که هر چند وقت یک‌بار به عقب بازگردد. با مجددا خواندن، تندخوانی اتفاق نمی‌افتد.

یاد بگیریم فقط جلو برویم .البته به این چند مهارت دیگری هم نیاز داریم.

راهکار تندخوانی . چشم‌مان را تقویت کنیم
راهکار تندخوانی . چشم‌مان را تقویت کنیم

چشم‌مان را تقویت کنیم :

یکی از عضلات مهم درگیر در مطالعه چشم است. زمانی که ما می‌خواهیم ورزش کنیم شروع می‌کنیم به گرم کردن تا در هنگام ورزش آسیب نبینیم.

قبل از هر مطالعه هم باید چشم‌های خود را گرم کنید. با تمرین های، دید نزدیک و دور با چرخاندن چشم می‌توانید چشم‌های خود را گرم کنید. با این کار در هنگام مطالعه چشم‌تان خسته نمی‌شود و آسیب نمی‌بیند .

زمانی که با چشم‌های گرم شده و قوی شروع به مطالعه کنیم، در هنگام تند‌خوانی چشم سرحال است. خواب هم به سراغ ما نمی‌آید.

 

آموزش رایگان تند‌خوانی و تقویت حافظه را از اینجا دریافت کنید

تندخوانی و تقویت حافظه
در تندخوانی مغزمان را تقویت کنیم

مغزمان را تقویت کنیم :

بعد از این‌که مراحل قبلی را به درستی انجام دادیم، حال نیاز است این حجم اطلاعات را مغز بتواند تحلیل کند و به خواطر بسپارد.

زمانی که ما هر دو نیم کره مغز خودمان را فعال نگاه داریم. این دو نیم کره همانند دو بال برای پرنده یا دو پا برای انسان است.

با تقویت این دو نیم‌کره تمی‌تواند سریع پرواز کند و راه برود . اگر از یک بال یا یک پا استفاده شود، عمل سریع حرکت کردن اتفاق نمی‌افتد.

پس برای تقویت مغز، بازی های فکری کنیم . بازی های ریاضی داشته باشیم.

راهکار تندخوانی - مهارت تمرکز را بدست آوریم
مهارت تمرکز را به دست آوریم

مهارت تمرکز را بدست آوریم :

تمرکز به این معنی است که یک مدت زمان بالایی مثلا یک ساعت را با توجه به این که عوامل مزاحم دور و بر ما هستند، روی یک موضوع بمانیم تا تمام شود.

عامل های مزاحم مانند سر و صداها، رفت و آمد های دیگر و غیره . تمرکز یک مهارت اکتسابی است یعنی با تمرین بدست می‌آید. زمانی که ما تمرکز نداشته باشیم و شروع کنیم به مطالعه گویا هیچ نخواندیم.

فکرمان جای دیگر و نگاه‌مان بر کتاب است . تند خوانی با درک بالای هشتاد درصد به مواردی که گفته شد در کنار هم بستگی دارد و امکان‌پذیر است.

از‌جمله تمرین هایی که می‌تواند به تمرکز ما کمک کند شمارش معکوس از صد به یک بدون وقفه و با سرعت یکنواخت و بدون خطا است.

البته به یاد داشته باشید که همین تند‌خوانی هم باعث تمرکز بالا می‌شود. مانند زمانی که سریع رانندگی می‌کنیم و فقط حواس‌مان به رانندگی است.

 

آموزش غیر حضوری تندخوانی و تقویت حافظه را از اینجا دریافت کنید

 

هر زمان که تمام مراحل بالا که در کنار هم قرار گیرند باید تند‌خوانی اتفاق بیفتد

در ابتدای کارگاه های تند‌خوانی و تقویت حافظه آکادمی توانگری افراد باور ندارند که بتوانند تند‌خوان شوند.

اما با تمرین های علمی و پیگیری‌هایی که صورت می‌گیرد تا مدت سه هفته مسیر عصبی مهارت تند خوانی در مغز افراد شکل می‌گیرد و آنها از این که به این مهارت رسیدند متعجب می‌شوند.

 

محدودیت در ذهن ما است . خود را محدود نکنید. انسان یک موجود بینهایت است و اشرف مخلوقات. پس بخواهید تا بشود.

 

#به‌ـیاری‌ـخداوندـ‌توانگرـباشید

وحید قنبریان نایینی

مدرس مهارت های مطالعه و یادگیری

آموزش خودشناسی و خودسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *