داستان اینیاگرامی من:
سلام و درود فراوان خدمت همه شما همراهان آگاه و خردمند.
در این مقاله قصد دارم چگونگی اینکه من علاقهمند به علم شخصیت شناسی نهگانه اینیاگرام شدم را توضیح دهم و همچنین تأثیراتی که این علم و هنر زندگی متعادل در زندگیها میگذارد را توضیح بدهم.
من وحید قنبریان نائینی هستم و سالهاست که در حوزه روانشناسی عصبی کلامی (NLP) فعالیت میکنم و اینیاگرام را بهعنوان یکی از متا مدلهای ان ال پی میشناختم و آگاهی اندکی از این علم داشتم.
تا اینکه در همایشی که متعلق به استاد سید فرید علامه بود شرکت کردم و با توجه به فوایدی که از این علم به دست میآوردم تصمیم گرفتم بهصورت حرفهای این علم را دنبال کنم.
اینیاگرام Enneagram را به نامهای آناگرام و انیاگرام هم مینویسند و میخوانند که لازم دانستم که به محضر شما برسانم.

اینیاگرام هنر زندگی متعادل
گرجیف و بنیانگذاری اینیاگرام :
اینیاگرام که گرجیف دانشمند روسی بنیانگذار این علم هست به این صورت به وجود آمد که در سال ۱۹۱۷ که انقلاب جماهیر شوروی بود و این حکومت افراد هر منطقه را دستهبندی کردند و به هر منطقهای کاری با مزایای یکسان در نظر گرفته میشد.
به این صورت که یک منطقه، همگی باید کارگر میشدند – منطقه دیگر همگی معلم – منطقه دیگر همگی نظامی – منطقه دیگر همگی پزشک که در سال ۱۹۲۰ یعنی سه سال بعدازاین انقلاب آمار خودکشی در بین افراد این جامعه افزایش پیدا کرد و گرجیف در فکر فرورفت که چرا این اتفاق افتاده است.
بعد از تحقیقهایی که گرجیف انجام داد متوجه شد در ایران افراد هستند که با توجه به شخصیتی که انسانها دارند به آنها پیشنهادهایی داده میشود تا به رشد و تعالی برسند و رضایت از زندگی را و همچنین رضایت خداوند را کسب کنند.
گرجیف به ایران رفت و در خراسان به حضور این افراد رسید. حال متوجه شد که افراد روحیه و خلقیات متفاوتی دارند که بهعنوانمثال فردی که روحیه لطیفی دارد در کار نظامی که همراه با خشونت و سختیهای فراوانی هست زجر فراوانی میبیند یا فردی که دوست دارد به دیگران کمک کند و از استعداد خوبی برخوردار است میتواند در کارهای خدماتی خوب باشد و بدرخشد و درجاهایی که نمیتواند خدمات مؤثری ارائه کند به تناقض شخصیتی خورده و این باعث میشود که ادامه زندگی را ترجیح نداده و خودکشی کند.
Enneagram :
پسازاین گرجیف به روسیه برگشت و اینیاگرام را پایهگذاری کرد. اینیا (Ennea) به معنای نه (۹) و گرام (Gram) به معنای جرم و شخصیت هست.
اینیاگرام Enneagram را به نامهای آناگرام و انیاگرام هم مینویسند و میخوانند که لازم دانستم که به محضر شما برسانم.
اینیاگرام در ابتدا بهصورت معنوی به کار گرفته میشد و بعدازآن توسط روانشناسان پیگیری شد.

آموزش اینیاگرام
سطوح آموزشی اینیاگرام :
در آموزشهایی که از اینیاگرم داده میشود ابتدا با ۹ شخصیت آشنا میشویم به این صورت که هر تیپ شخصیتی اضطراب ریشهای مخصوص به خود را دارد و همچنین نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود بهعنوانمثال تیپ یک شخصیتی این اضطراب را دارد که نکند که کامل نباشم و کارم را باکیفیت پایینی انجام دهم. نقطهضعف تیپ سه در حسادتش هست و نقطه قوت تیپ شش در وفاداری و مسئولیتپذیری که دارد.
جالب است بدانید، گرجیف بهاینعلت که نمیخواست به افراد برچسب بزند از عدد استفاده کرد.
در سطح بعد با آزمون تشخیص شخصیت اینیاگرام (RHETI) همراه هستیم تا افراد با پاسخ دادن به ۱۴۴ پرسش بتوانند تیپ شخصیتی خود را پیدا کنند.
سطح بعد تحلیل تیپهای شخصیتی و آشنایی با تیپهای جانبی یا فرعی است.
و در ادامه شناخت بالها و فلشهای اینیاگرام.
اینیاگرام ارتباطی که برقراری ارتباط مؤثر با هر تیپ را آموزش میبینیم.
اختلالات تیپها و لایههای سهگانه.
فن سالمسازی و رشد هر تیپ.
فرا اینیاگرام که موسیقی، ورزش، لباس، غذا و مدیتیشن هر تیپ هست.
مرحله تعالی و آرامش مطلق هر تیپ
رسیدن به تعادل و تعالی و آرامش با اینیاگرام :
در اینیاگارم ما مراحل خودیابی و خودشناسی و خودسازی را میگذرانیم تا با روبرو شدن با ضعفهایی که داریم و تقویت نقاط قوت که داریم بتوانیم انسانی مؤثر در زندگی خود با انتخابهای آگاهانه و ارتباط با دیگران بشویم.
اینیاگرام ما را هدایت میکند تا با پوشش دادن ضعفهای خود در شغلمان و اجتماع بهخوبی بدرخشیم
اینیاگرام به ما کمک میکند در ازدواجمان بهدرستی تصمیم بگیریم.
اینیاگرام به ما کمک میکند در ارتباطاتمان با توجه به اولویتهای افراد با آنها معاشرت کنیم.
اینیاگرم به ما کمک میکند طعم لذتبخش آرامش در زندگی را بچشیم
اینیاگرام به ما کمک میکند در تیپ خودم به تعادل برسم تا بتوانم بهخوبی با خودم و با دیگران ارتباط خوب و زیبا و مؤثر برقرار کنم
اینیاگرام به ما کمک میکند به خود شکوفایی برسیم و از زندگی لذت ببریم.
حرکت کنیم، تغییر خواهیم کرد، زندگی ادامه دارد …
وحید قنبریان نائینی
مستر ترینر برنامه ریزی عصبی کلامی
مدرس NLP – Enneagram
کارشناس ارشد روانشناسی