چگونه ترس از سخنرانی را کاهش دهیم + ویدیو آموزشی

مدیریت ترس از سخنرانی

چگونه ترس از سخنرانی را مدیریت کنیم. پرسشی است که بسیار پرسیده می‌شود. در این مقاله وحید قنبریان نائینی به‌عنوان مدرس مهارت‌های توسعه فردی که بارها سخنرانی داشته است به این‌که چگونه ترس از سخنرانی را مدیریت کنیم پاسخ خواهد داد.

سخنرانی و استرس قبل از سخنرانی

حتماً برای شما پیش‌آمده است که خواسته باشید جلو جمعی صحبت داشته باشید و استرس بر شما غلبه کند. همچنین این‌که جایی سخنرانی داشته باشید و با خود بگویید اگر فراموش کنم چه؟ اگر تپق بزنم چه؟ اگر از من سؤالی بپرسند و نتوانم پاسخ دهم چه؟

مدیریت ترس از سخنرانی

روش ان‌ال‌پی برای مدیریت ترس از سخنرانی:

ان‌ال‌پی که به علم موفقیت شناخته می‌شود با الگوبرداری از افراد طراحی‌شده است. هدف ما هم در اینجا سخنرانی حرفه‌ای است. پس با الگوبرداری از افراد موفق در حوزه سخنرانی و رفتارهایی که دارند می‌توانیم به نتایج خوبی برسیم و ترس از سخنرانی را کاهش دهیم.

در ادامه به بررسی افراد موفق در سخنرانی می‌پردازیم

 

آیا همه سخنرانان حرفه‌ای هم قبل از سخنرانی استرس دارند؟

با بررسی‌های صورت گرفته و آماری که ارائه‌شده است تا ۹۰ درصد سخنرانان حرفه‌ای هم قبل از سخنرانی استرس داشته‌اند.

یعنی افرادی که سال‌هاست سخنرانی می‌کنند و شغل آن‌ها هم سخنرانی است با استرس سخنرانی مواجه هستند. پس کاری که آن‌ها می‌کنند مدیریت استرس سخنرانی است؛ اما نقش ضمیر ناخود‌آگاه ما در استرس سخنرانی چیست؟

رابطه مغز، ضمیر ناخودآگاه و استرس از سخنرانی:

ضمیر ناخودآگاه به‌عنوان فعالیت قسمتی از مغز که وظیفه حفظ امنیت آسایش و رفاه ما را بر عهده دارد به هر تغییری واکنش نشان می‌دهد. هنگام سخنرانی که ما جلو جمعی قرار می‌گیرم ضمیر ناخودآگاه با این روبرو می‌شود که من تنها هستم و در مقابل تعداد زیادی باید سخنرانی کنم و آسایش خود را از دست ‌می‌دهد.

در ادامه استرس بر ما غلبه می‌کند. فکر می‌کند اگر باهم درگیر شویم من شکست می‌خورم. درحالی‌که درگیری در کار نیست و قرار هست پیامی انتقال داده شود.

 

روش کاهش ترس از سخنرانی:

حالا که با مکانیسم مغز و ضمیر ناخودآگاه آشنا شدیم، می‌توانیم آن‌ها را مدیریت کنیم. باید به ناخودآگاه خود این پیام را برسانیم که حق دارد مضطرب شود چون قرار است در مقابل چندین نفر صحبت کنم؛ اما خطری مرا تهدید نمی‌کند. پیامی دارم که در مورد آن صحبت خواهم داشت. همین.

در ادامه با چندین راه دیگر برای مدیریت ترس از سخنرانی آشنا خواهیم شد.

مدیریت ترس از سخنرانی

راهکار‌های مدیریت ترس از سخنرانی:

حتماً قبل از سخنرانی چند حرکت ورزشی داشته باشید که باعث حرکت بیشتر جریان خون و کاهش استرس ما می‌شود.

از تکنیک سوییش ان‌ال‌پی برای کاهش استرس سخنرانی استفاده کنیم که با جایگزینی تصویر نامطلوب ذهنی با مطلوب صورت می‌گیرد. روش انجام این تکنیک را در ویدیو بالای مقاله مشاهده بفرمایید.

رفتارهایی که در ما صورت می‌گیرد ابتدا از آن‌ها تصویری در ذهن ما شکل می‌گیرد. با تکنیک سوییش ان‌ال‌پی این تصویر اصلاح و به رفتار مناسب ما منتج می‌شود.

 

اعتماد‌به‌نفس در سخنرانی:

کمبود اعتمادبه‌نفس در سخنرانی از کمبود اعتماد به دیگران ریشه می‌گیرد. اگر به مخاطب‌ها اعتماد داشته باشیم که آن‌ها قرار است هدیه‌ای در قالب پیام از من دریافت کنند اعتماد شما به آن‌ها بیش‌تر می‌شود.

بعدازآنکه به دیگران اعتماد پیدا کردید به خودتان هم به اعتماد می‌رسید که اعتمادبه‌نفس نامیده می‌شود. البته اعتمادبه‌نفس در کنار مهارت بالا در کاری به دست می‌آید.

در ادامه چند تکنیک برای تقویت فن بیان شما ارائه خواهیم داد.

 

تکنیک‌های تقویت فن بیان:

اول از هم سعی کنیم دهانمان به‌درستی باز و بسته شود که در ویدیو چگونگی انجام‌ آن گفته‌شده است.

اگر تپق داریم با جایگزین کردن آن با سکوت به مهارت برسیم.

اضطراب را با حرکت ورزشی کاهش دهیم.

تمرین بازگو کردن درست کلمات به صورتی که تمام حروف کامل گفته شود.

تصور ذهنی را مطلوب کنیم.

 

در پایان به این توجه داشته باشید که اگر پیام ارزشمندی داشته باشید چالش‌های دیگری که در سخنرانی داریم قابل‌حل است. برای اطلاعات بیشتر و آموزش بیشتر در مورد مدیریت ترس از سخنرانی می‌توانید آموزش مدیریت ترس از سخنرانی را تهیه بفرمایید

 

به یاری خداوند توانگر باشید

وحید قنبریان نائینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *